fbpx

Centrul NOMIN JYUKU este primul Centru de Soroban si aritmetica mentala japoneza, unicul reprezentant in Romania al Scolii Japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani in Japonia, membru de onoare al Federatiei Nationale Japoneze de Soroban.


Nomin traieste in Romania de mai mult de 10 ani impreuna cu sotul si cei trei copii. Ca orice mama a fost preocupata de dezvoltarea si maximizarea potentialului intelectual al copiilor ei. Asa a aparut ideea aducerii unor metode inovative si diferite de ceea ce oferea sistemul educational romanesc. S-a certificat ca trainer de soroban in Japonia, detine certificate de la scoala japoneza a carui reprezentanta este, precum si de la Federatia Japoneza de Soroban. In 2016 a inceput activitatea in Bucuresti. De atunci, peste 1500 de copii au participat la cursurile de aritmetica mentala japoneza iar numarul acestora este in continua crestere.


In fotografie o vedeti pe fondatoarea scolii japoneze Houmei Jyuku, pe care o cheama Innoue, are 93 ani, o minte sclipitoare si un suflet de aur. Dupa razboiul din 1945 neavand o locatie unde sa predea Sorobanul, folosea biserici si preda gratuit copiilor orfani, adolescentiilor care au fost in puscarie sau copiilor saraci. Dorinta ei cea mai mare a fost sa contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor, sa le predea metoda de soroban, ca sa-i ajute in viata. De aceea, in 1954, a fost premiata de Ministerul de Justitie pentru generozitatea si contributia ei la educatia tinerilor.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.