Centrul NOMIN JYUKU este primul Centru de Soroban si aritmetica mentala japoneza din Romania, unicul reprezentant in Romania al Scolii Japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de peste 70 ani in Japonia, membru de onoare al Federatiei Nationale Japoneze de Soroban.


Nomin Damdin, este fondatoarea Centrului de Educatie Japoneza Nomin Jyuku si cea care a introdus pentru prima oara in Romania conceptul de calcul mental japonez. Este trainer certificat de la Federatia Japoneza de Soroban din Japonia si unicul reprezentant a scolii japoneze de Soroban Houmei, cu o vechime de peste 70 de ani. Vazand ca sistemul scolar traditonal este rigid si dezvolta seturi de abilitati specializate folosind doar o mică parte din potențialul copilului, Nomin a dorit sa contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor romani sa le usureze efortul in procesul de a invata si sa-i ajute in dezvoltarea de abilitati esentiale precum concentrarea, rabdarea, atentia la detalii etc. De aceea a initiat programe de invatare a metodei de calcul japonez, metoda recunoscuta la nivel mondial pentru efectele extraordinare asupra dezvoltarii creierului copiilor. In anul 2016 incepea cu doar 8 copii cursurile de soroban si calcul japonez. In prezent, peste 5000 de copii au participat la aceste cursuri, iar numarul acestora este in continua crestere.


In fotografie o vedeti pe fondatoarea scolii japoneze Houmei Jyuku, pe care o reprezinta in Romania Centrul de Educatie Japoneza Nomin Jyuku. Innoue, caci acesta este numele doamnei, avea o minte sclipitoare si un suflet de aur. Dupa razboiul din 1945 neavand o locatie unde sa predea Sorobanul, folosea biserici si preda gratuit copiilor orfani, adolescentilor care au fost in puscarie sau copiilor saraci. Dorinta ei cea mai mare a fost sa contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor, sa le predea metoda de soroban, ca sa-i ajute in viata. De aceea, in 1954, a fost premiata de Ministerul de Justitie pentru generozitatea si contributia ei la educatia tinerilor.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.