fbpx


Întrebări și răspunsuri cursuri online


CE VÂRSTE AU COPIII DE LA CURSURILE ONLINE?
- La cursurile online înscriem copii care au între 8 și 14 ani.

CUM DECURGE ÎNSCRIEREA LA CURSURILE ONLINE?
Pentru a înscrie un copil la cursurile online completați formularul sau sunați la 0737372763


DE CE AVEȚI NEVOIE DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC ?
Un computer cu cameră, microfon, căști sau o tabletă.
O conexiune bună la internet.
Kitul de materiale pe care le primiți la începerea cursursului: caiet de lucru, soroban
Creioane ascuțite și o gumă de șters


CUM PRIMIȚI MATERIALELE DE STUDIU?
Setul complet de materiale de studiu se vor primi prin poștă prin curier rapid.


PE CE PLATFORMĂ SE DESFĂȘOARĂ CURSURILE ONLINE?
Cursurile online se derulează pe o platformă online privată si securizată, pe care copiii pot să se logheze cu usurință. Platforma are și aplicație mobile, așa că se pot primi notificari despre începerea ședințelor, evaluarea copiilor sau primirea temelor corectate, ceea ce face ca experiența online să fie mai dinamică și mai prietenoasă.


CUM PUTEM PLĂTI TAXA DE PARTICIPARE LA CURSURILE ONLINE?
Toate taxele pot fi plătite prin transfer bancar în contul pe care îl găsiți în contractul de prestari servicii pe care îl veți primi după înscriere.


CÂȚI COPII LUCREAZĂ ÎNTR-UN GRUP ONLINE?
La cursurile online vor fi minim 3 si maxim 4 copii în grupă.


CÂT DUREAZĂ O LECȚIE DE SOROBAN ONLINE?
Durata unei lecții de soroban este de 45 minute sau de 60 minute în funcție de frecvența pe care o alegeți. Copiii care participă o data pe săptămână vor avea lecții de 60 minute. Cei care participă de 2 ori pe săptămână vor avea sesiuni de 45 minute.


COPILUL TREBUIE ASISTAT DE UN ADULT?
Este bine ca un adult să stea lângă copil la prima ședință, pentru a-l ajuta detaliile tehnice. După ce copilul a înțeles ce are de făcut, este important să rămână doar cu trainerul.


Cum să ne jucăm cu copiii în zilele în care stăm în casă ?

Jocurile sunt o resursă extraordinară de învătare și de relationare cu cei dragi


În această perioadă în care stăm acasă, de multe ori cei mici vor să ne jucăm împreună. Pentru a le stimula creativitatea, este bine să țineți cont de câteva recomandări.
Lăsați-i pe copii să aleagă jocul. Mulți părinți și bunici vin ei cu propuneri către copii: ”Ai vrea să desenăm?” ”Nu vrei să ne jucăm cărți?” etc. Experții susțin că este bine să lăsăm copiilor conducerea, atunci când este vorba despre jocuri.
Nu faceți voi lucruri în locul copilului. Este foarte tentant când cel mic se chinuie să monteze ceva sau să țină în mână niște cărți de joc care tot cad pe jos, să venim cu soluții sau să facem noi mai bine în locul lui. Rezistați tentației! Jocurile sunt o ocazie minunată de învățare. Lăsați copilul să caute soluții, alternative. Este ocazia optima în care poate învăța despre perseverență, despre a găsi soluții ca să ducă lucrurile la bun sfârșit.
Este și calea către întărirea încrederii în forțele proprii.

Folosiți greșelile pentru învățare. Nu săriți de fiecare data când greșește. Multe produse de care ne bucurăm astăsi, au fost urmarea unor erori. Învățați-i să se raporteze sănătos la greșeală, pentru că fiecare greșeală este o ocazie de învățare și de dezvoltare.
Dacă aveți copii care vor să se joace și singuri, lăsați-i să se joace. Nu interveniți să vă implicați în jocul lui și nici nu instistați să se joace cu ceilalți frați. Copiii au nevoie și de momente în care să se joace singuri.

Pentru a le stimula creativitatea, lăsați la îndemâna copiilor materiale creative: creioane colorate, plastilină etc.
Nu uitați să apreciați de fiecare dată ceea ce copilul a făcut bine. Poate a fost mai răbdător, mai perseverent, a dus la bun sfârșit ceva, a strâns jucăriile la final, și-a respectat rândul, și-a stăpânit emoțiile, a continuat să joace și după ce a pierdut, a acceptat cu demnitate înfrângerea sau s-a bucurat elegant de victorie. Fiecare lucru pozitiv este bine să fie văzut și apreciat, pentru a întări o atitudine sau un comortament pozitiv.

Spor la joacă!


Cum calculăm cu Soroban.
Abacul Japonez care îi dă copilului super putere de calcul mintal


Sorobanul este un abac dezvoltat in Japonia, derivat din suanpan, un alt abac importat din China in Japonia prin Coreea in secolul al XV-lea d.Hr. Cu ajutorul lui se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar calcule mai complicate.

Sorobanul, cunoscut in Europa drept ”abacul japonez” este considerat a fi primul calculator din Japonia, care a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea culturala si educationala a tarii.

Chiar si in zilele noastre, desi Japonia este una dintre cele mai avansate tari in industria calculatoarelor, mii de copii invata in continuare tehnica de calcul Soroban, pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra dezvoltarii creierului.

Un copil care invata metoda Soroban va intelege simplu si concret cum se formeaza numerele compuse, isi va dezvolta gandirea analitica, precum si calitati benefice ca rabdarea, concentrarea si perseverenta.

Metoda are pasi clari de parcurs si copilul obtine usor rezultate, ceea ce face ca simpatia pentru matematica sa creasca odata cu increderea in fortele proprii. In plus, la cursurile de Soroban, copiii progreseaza in ritmul propriu.

Contrar aparentelor, scopul utilizarii soroban-ului este de a invata o metoda de efectuare a calculelor mentale, fara a avea un soroban la indemana.
Sorobanul are pe randul de sus o bila cu valoarea de 5 (cinci), pe randul de jos 4 bile cu valoarea 1 (unu). Cele mai multe variante de soroban au cel putin 15 coloane, dar exista si modele cu 21, 23, 27 sau 31 de coloane.

Pe acest abac miraculos se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar ridicare la putere, extragere radacina patrata si cubica, aflarea celui mai mare divizor comun a doua numere.

In prima etapa, copiii invata cum sa manevreze cu viteza crescuta Sorobanul. Ulterior, pot face ANZAN (calcul mental japonez). Copiii proiecteaza mental Sorobanul si ”muta” bilutele Sorobanului folosind imaginatia. Ajung astfel sa efectueze calcule sofisticate, cu numere mari, cu o viteza mai mare decat a unui calculator. De aceea, aceasta tehnica este recunoscuta ca avand un impact extraordinar asupra dezvoltarii emisferei cerebrale drepte a creierului (cea responsabila cu imaginatia, creativitatea, intuitia etc).

Tehnica ANZAN poate fi invatata doar pana la varsta de 14 ani si cu cat se incepe mai devreme, cu atat este mai bine.
In ultimii ani, metoda japoneza de aritmetica mentala a patruns in Europa si a fost imbratisata cu succes, pentru ca stimuleaza intelectul copiilor intr-o maniera in care invatamântul traditional bazat pe memorare si reproducere, nu o face.

În materialele noastre filmate, vedeti dovada clara a faptului ca un copil care studiaza Soroban si aritmetica mentala japoneza poate sa isi foloseasca ambele emisfere cerebrale. Puteti vedea cum un baiat de 8 ani reproduce un cantecel, in timp ce aduna 25 de numere in 14 secunde. Cati dintre noi putem face acest lucru? Cu siguranta daca efectuam adunarea asa cum am invatat la scoala, acest lucru este imposibil.

Desi aritmetica mentala s-a dezvoltat in multe tari, metoda japoneza este cea mai veche si cea mai eficienta.

Copilul tau poate invata tehnica de calcul Soroban la Centrul de Aritmetica Mentala Japoneza Nomin Jyuku, primul centru de soroban si aritmetica mentala japoneza din Romania, reprezentatul oficial al Scolii Japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani in Japonia, membru de onoare al Federatiei Nationale Japoneze de Soroban.

Articol adaptat din gokid.ro


FORBES KIDS | 31/01/2019 @ 11:55 AM |

  • Ne minunăm când vedem copii de 7-8 ani efectuând în minte calcule matematice complexe, fără ajutorul calculatorului. Le spunem, pe scurt, genii sau minți ascuțite.
    Foarte interesant este că rar aceste abilități sunt înnăscute. Printr-o tehnică de calcul japoneză – denumită soroban sau aritmetica mentală – orice copil poate face asta. Este nevoie doar de exercițiu și concentrare.
    Metoda japoneză are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale.

Citeste tot articolul

Totul despre mame -
Autor: Cristina Olivia Găburici

Cursuri de Soroban la București. Cum poate calcula un copil în minte 6564897 x 198569


  • Nomin Damdin a venit din Mongolia pentru studiile universitare, apoi și-a întemeiat o familie și a rămas definitiv în România. Are trei copii: o fată de 15 ani și doi băieți de 5 ani și 3 ani, iar recent a pus bazele atelierului de Soroban și aritmetică mentală Nomin Jyuku, reprezentantul școlii japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani în Japonia.
    Cursurile se adresează copiilor de peste 5 ani, care vor învăța să facă în minte și foarte rapid calcule complexe. Spre exemplu, un copil antrenat cu ajutorul sorobanului va putea calcula mental, în câteva secunde, 385 + 479 + 245 + 192 + 973 + 877 + 324 + 898 + 990= ?

Citeste tot articolul

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.