fbpx
soroban-shutterstock_794923873-525x350

FORBES KIDS | 31/01/2019 @ 11:55 AM |

 • Ne minunăm când vedem copii de 7-8 ani efectuând în minte calcule matematice complexe, fără ajutorul calculatorului. Le spunem, pe scurt, genii sau minți ascuțite.
  Foarte interesant este că rar aceste abilități sunt înnăscute. Printr-o tehnică de calcul japoneză – denumită soroban sau aritmetica mentală – orice copil poate face asta. Este nevoie doar de exercițiu și concentrare.
  Metoda japoneză are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale.

Citeste tot articolul

soroban-850x567

Totul despre mame -
Autor: Cristina Olivia Găburici

Cursuri de Soroban la București. Cum poate calcula un copil în minte 6564897 x 198569


 • Nomin Damdin a venit din Mongolia pentru studiile universitare, apoi și-a întemeiat o familie și a rămas definitiv în România. Are trei copii: o fată de 15 ani și doi băieți de 5 ani și 3 ani, iar recent a pus bazele atelierului de Soroban și aritmetică mentală Nomin Jyuku, reprezentantul școlii japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani în Japonia.
  Cursurile se adresează copiilor de peste 5 ani, care vor învăța să facă în minte și foarte rapid calcule complexe. Spre exemplu, un copil antrenat cu ajutorul sorobanului va putea calcula mental, în câteva secunde, 385 + 479 + 245 + 192 + 973 + 877 + 324 + 898 + 990= ?

Citeste tot articolul

soroban

GOKID ! Cum Calculăm cu Soroban.
Abacul Japonez care îi Dă Copilului Super Putere de Calcul Mintal

 • Sorobanul este un abac dezvoltat în Japonia, derivat din suanpan, un alt abac importat din China în Japonia prin Coreea în secolul al XV-lea d.Hr. Cu ajutorul lui se pot efectua operații matematice precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, sau chiar mai complicate. Vezi mai jos cum calculăm cu soroban!

  Sorobanul, cunoscut în Europa drept ”abacul japonez” este considerat a fi primul calculator din Japonia, care a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea culturală și educațională a țării.

  Chiar și în zilele noastre, deși Japonia este una dintre cele mai avansate țări în industria calculatoarelor, mii de copii învață în continuare tehnica de calcul Soroban, pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra dezvoltării creierului copiilor.


Citeste tot articolul

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.