Copilul meu este destept, dar nu are deloc răbdare si putere de concentrare

Sursă foto: pixabay.com 

”Este greu să vezi cum copilul tău care este isteț, deștept și despre care știi că poate face mai mult, are probleme mari la concentrare, nu are răbdare și să nu știi cum să-l ajuți. În timpul orelor de la școală sau când face teme, sau când participă la un curs de engleză … începe să se uite pe tavan, ori să se fâțâie pe scaun, ori îl vezi că desenează pe masă … ”

Metoda japoneză de calcul ajuta copiii să se concentreze, să aibă răbdare și să fie atenți la detalii. CUM? Copiii învață să efectueze calcule matematice pe o numărătoare japoneză care se numește Soroban. Formulele de calcul sunt total diferite de cele pe care le învață la școală.

Când lucrează pe soroban, copiii trebuie să fie atenți pentru că respectarea regulilor îi ajută să aibă viteză: cu un deget trebuie să împingă o anumită biluță, creionul se ține într-o anumită poziție, se lucrează pe anumite coloane, se aleg formulele de calcul, anumite numere trebuie formate pe soroban pentru a fi scăzute sau adunate. Dacă nu se concentrează, copilul nu are cum să obțină rezultatul corect.

Deși este o metodă distractivă de a efectua calcule complexe, necesită concentrare și atenție. Cu toate acestea, copiii fac eforturi de a se focusa pentru că le place și sunt fericiți când reușesc.

Cei care au venit la noi la cursuri, știu că în timpul orelor de soroban se aude doar explicația trainerului și zgomotul făcut de mișcarea biluțelor pe numărătoarea japoneză.

Deși copiii care lucrează constant ajung să calculeze mai rapid decât un calculator, mulți părinți ne-au spus: “Pe mine nu mă intresează să ajungă copilul meu să calculeze în minte cu milioane sau miliarde, vreau doar să îl văd că se poate concentra mai ușor și că este atent atunci când trebuie să fie.”

O atenție deficitară sau o putere mică de concentrare impactează succesul școlar și în viață … copilul nu poate sa învețe bine la școală, nu poate face teme corespunzător, aspecte care vor reprezenta un mare minus în tot ce va întreprinde în viață. De aceea, aceste calități merită antrenate și dezvoltate.